Omwonenden

Omwonenden

Met deze pagina willen wij jou als bewon­er (of direct aan­wo­nende) van de Lentefeesten, informeren over een aan­tal zak­en die spe­len vóór, tij­dens en na de Lentefeesten in Beuningen.

Beperkte parkeermogelijkheid paralelweg Van Heemstraweg van 31 mei t/m 5 juni

Vanaf dinsdagavond 31 mei zal de parallelweg van de Van Heemstraweg (naast de kerk) gebruikt worden als terrein voor de kermis gedurende de Lentefeesten. Daarom zal op sommige plekken een parkeerverbod gelden en zijn bepaalde wegen niet toegankelijk. De Kerk, het Afscheidshuys en De Zaak zijn bereikbaar vanaf het Kerkplein en de Dorpssingel.  Op de plattegrond op de achterzijde is te zien dat parkeerplaatsen binnen de rode lijnen vrij moeten blijven voor attracties. Ons verzoek aan u is om vanaf woensdagavond 31 mei 18:00 uur deze parkeerplaatsen vrij te houden, zoals aangegeven op de plattegrond.

De opbouw van de kermis begint dinsdag 31 mei omstreeks 18:00, vanaf dat moment kunt u hinder ondervinden van de opbouw van attracties. Ook woensdag 1 juni zal er worden opgebouwd, de kermis is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 00:00. Maandag 5 juni om 08:00 beginnen de kermisexploitanten met afbouwen en zal alles rond 20:00 weer toegankelijk zijn.

Beperkte parkeermogelijkheid Alexiastraat, Beatrixplein en Schoolstraat, tijdens braderie op 4 juni

Op zondag 4 juni zal voor de braderie extra ruimte nodig zijn op de parkeerplaatsen van de Alexiastraat, Beatrixplein en Schoolstraat. Daarom zal op sommige plekken een parkeerverbod gelden en zijn bepaalde wegen niet toegankelijk. Ons verzoek aan u is om zaterdagavond 3 juni vanaf 20:00 deze parkeerplaatsen vrij te houden.

Op de plattegrond hieronder is in het rood aangegeven welke parkeerplaatsen vrij moeten blijven voor kramen, hier zullen zaterdagmiddag dranghekken geplaatst worden. De auto’s op de parkeerplaatsen in het geel gemarkeerd mogen blijven staan, maar houdt u er rekening mee dat u die zondag niet met de auto weg kunt. Hetzelfde geldt voor opritten grenzend aan de braderie, deze zijn niet bereikbaar tijdens de braderie.

De Alexiastraat, Beatrixplein en Schoolstraat zullen op zondag vanaf 06:00 worden afgesloten. Vanaf dat moment kunt u hinder ondervinden van het plaatsen van marktkramen op deze straten en pleinen. Bewoners uit centrum-oost (Irenestraat, Christinastraat, enz.) kunnen óf richting de Molenstraat óf richting Burgemeester Gerardtslaan de wijk in/uit. Vanaf 17:00 beginnen we met afbouwen en zal alles rond 20:00 weer toegankelijk zijn.