Agenda editie 2019

Aankomend weekend is weer hét feestweekend van Beuningen met veel activiteiten, hieronder een overzicht.

Vrijdag

Kom gezellig het weekend inluiden op vrijdagavond vanaf 20:00, dan begint de band ‘Remixx’. Voorafgaand is er koopavond, voor de laatste inkopen. Onder de overkapping op het Julianaplein is er een drankje te krijgen aan de bar, dit wordt dé aftrap van dit feestweekend.

Door de unieke samenstelling van ‘Remixx’ weten deze multi-talenten keer op keer het publiek op hun hand te krijgen. Door het zichtbare enthousiasme spettert het vanaf de allereerste minuut. Met de juiste interactie met het publiek wordt het feest keer op keer persoonlijk en met een uniek karakter. Dankzij de brede keuze in het repertoire weet ‘Remixx’ iedereen op de dansvloer te krijgen. Of het nu gaat om dansmuziek, Top 40, Nederlandstalig, disco, rock of de nieuwste hits. ‘Remixx’ is muzikaal veelzijdig en kan daarom goed inspelen op  de wensen van het publiek. ‘Remixx’ behoort dan ook niet voor niks tot een van de meest gewilde bands.

Zaterdag

Wilt u allerlei lekkernijen proeven van lokale horecaondernemers? Dat kan bij Bourgondisch Beuningen op zaterdag, van 14:00 tot 20:00. Er zijn twaalf stands met eten of drinken op het Julianaplein. De deelnemers zijn: Limburgia Plein 22, Elke dag…lekker, De Toog, Violento Ice & more, Bakker Bart, Café de Zaak 2.0, De Provence, Zuivelhoeve, Den Tol, Juffrouw Krul, Korenbloem 2.0 en Gall & Gall. Dit wordt muzikaal omlijst door ‘Oh Boy!’ en ‘DJ On Wheels’, beide zorgen voor heerlijke ‘’luistermuziek’’ waar u onder het genot van een hapje en drankje van kunt genieten.

Vanaf 20:00 speelt de top-40-coverband ‘SLAMM!’. Deze zeskoppige allround coverband speelt onder andere Nederlandstalige muziek, stevige rock, hiphop of lekker soul en disco. Van de allernieuwste nummers van de hits tot opzwepende klassiekers uit de jaren tachtig en negentig. De ‘’Grand Slamm Party’’ is een stijlvolle, maar ook knallende show van een Brabantse-band die uitblinken in professionaliteit en plezier op het podium. Swingen, springen of meezingen? Het publiek staat de hele avond centraal. ‘SLAMM’ is er klaar voor. Energie, plezier en muzikale ervaring spat van het podium af. Dat mag je met recht een ‘’Grand Slamm Party’’ noemen.

Zondag

Vanaf 11:00 staat de braderie door het centrum, met zo 100 kramen is er een zeer ruim aanbod van verschillende artikelen. Merendeel van de winkels is ook open op deze koopzondag. Op het Kerkplein staat een mini-kermis voor de kinderen. Vanaf dit plein en door de Schoolstraat tot en met de Alexiastraat staan braderiekramen.

Brandweer Beuningen viert haar 75 jarig bestaan en daarom zijn er vele brandweerauto’s te bezichtigen, oude Nederlandse en zeer unieke voertuigen. Zo staat er onder andere de oude Ford die in Beuningen heeft gediend en is er een voertuig uit Amerika overgekomen! Daarnaast worden verschillende brandweer-demonstraties gegeven, zoals hoe je een vlam in de pan blust. Dit alles duurt tot 17:00.

De band ‘Duo Decibel’ staat van 11:00 tot 14:30 te spelen op het Julianaplein, daarna sluit ‘Duo Sowieso’ het weekend af.

‘Duo Decibel’ is een tweemandband bestaande uit toetsenist-zanger en zanger, beiden lopen al zo’n 25 jaren mee in het muziekwereldje. Door de manier waarop Decibel een avond opbouwt en muzikaal invult weten ze vaak de juiste sfeer te scheppen en er een geslaagd feest van te maken. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige tot internationale songs, van lichte popmuziek tot feestmuziek.

‘Sowieso’ is het bewijs dat een klein orkest ook groot kan zijn. Met een uiterst professioneel instrumentarium en de juiste presentatie wordt aan iedere gelegenheid de juiste sfeer gegeven. ‘Sowieso’ heeft een zeer uitgebreid programma, zo komen de meest uiteenlopende genres voor in het repertoire. Dansmuziek, Top 40, Easy-listening , Rock, Gouwe-Ouwe, Disco, Jaren 60/70/80, en niet te vergeten, het Nederlandstalige lied. Een aanbod voor jong en oud, van de gezellige nummers van Jannes en John West tot en met het stevige werk van Liquido en U2. ‘Sowieso’ werkt niet met set-lijsten en is dus niet gebonden aan een vaste volgorde van het repertoire. Zo kunnen zij altijd direct inspelen op de wensen van het publiek, de sfeer en de gezelligheid van dat moment. De gezelligste hedendaagse nummers en de klassiekers van toen worden wekelijks aangevuld. Het repertoire van ‘Sowieso’ blijft dus altijd up-to-date.

Geef een reactie